Personvern­erklæring

Denne personvern­erklæringen beskriver hvordan person­opplysninger i booka blir samlet inn og behandlet.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når booka ber om dine personopplysninger (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan booka behandler disse opplysningene (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandlings­ansvarlig

Vil si den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal brukes. Behandlingsansvarlig i dette tilfellet er ansvarlig organisasjon eller person for leverandør i tjenesten. Ansvarlig er beskrevet under den aktuelle leverandør.

Data­behandler

Beskriver den som behandler personopplysninger på vegne av behandlingsansvarlige. Databehandler for booka.no er North Vision AS (org.nr. 918621415) ved administrerende direktør. De daglige oppgavene er delegert til produktansvarlig for booka. Delegeringen omfatter oppgavene, men ikke ansvaret. Ansvarlig leverandør har tilgang til persondataene og kan gjøre uttrekk gjennom eksport til fagsystemer for arkivtjenester.

Underleverandør for driftig av booka er Microsoft. Personopplysninger som samles inn av booka, lagres på egne servere som driftes av Microsoft. Serverne der informasjonen lagres er lokalisert innen EU-området og er i tråd med gjeldende personvernregler.

Hvordan og hvorfor ber booka om person­opplysninger?

Når du oppretter en bruker i booka, blir du bedt om å oppgi opplysninger som deretter blir lagret i løsningen. Ved å bruke Facebook- eller Google-innlogging samtykker du i at booka kan hente ut personopplysninger som du har registrert på Facebook eller Google (e-postadresse/passord og ev. annen offentlig informasjon avhengig av dine brukerinnstillinger i Facebook/Google). Enkelte leverandører kan kreve at du i tillegg autentiserer deg med BankID for å verifisere hvem du er og din alder.

booka bruker dine personopplysninger til flere formål. Vi lagrer informasjon for at du blant annet skal kunne;

  • Bruke våre tjenester for å komme i kontakt med mulige lokale leverandører. Før et initialt møte eller avtale skal finne sted må leverandør vite hvilken person / organisasjon som ønsker å komme i kontakt med dem og hvilke produkter/ tjenester som etterspørres.
  • Foreta effektive søk på ledige tjenester i plattformen.
  • Gjennomføre en booking med lokale leverandører.

Din kontaktinformasjon blir delt med lokale leverandører du ønsker å booke.

vi kan levere våre tjenester optimalt, samt for å kontinuerlig forbedre og utvikle booka gjennom å forstå hvordan plattformen blir brukt. Vi vil aldri selge eller leie ut dine personopplysninger til tredjepart for markedsføringsformål e.l.

Hvilke opplysninger blir lagret i booka?

For å kunne gjennomføre booking lokale leverandører trenger booka disse personopplysningene fra deg:

  • Navn, e-postadresse, telefonnummer, fødselsdato, adresse, profilbilde (valgfritt).
  • Bankkontonummer (dersom du ønsker å gjennomføre nettbetaling av bookingen).

Informasjonskapsler (cookies) og annet innhold som lagres lokalt:

  • __stripe_mid (session cookie for Stripe)
  • __stripe_sid (session cookie for Stripe)
  • __localsession (midlertidig booking-id mens du legger inn tider og tjenester)

Google Analytics brukes for å måle bruken av booka. Her anonymiseres IP-adresser og annen informasjon som kan knyttes til din brukerprofil. Dette er derfor ikke relevant for dine persondata.

Hvor lenge lagres opplysninger i booka?

Opplysninger om dine reservasjoner lagres i systemet opp til ett år etter at en booking har funnet sted. Personopplysninger lagres til du velger å slette dem.

Rett til innsyn

Som innlogget bruker kan du til enhver tid se de opplysningene som er lagret om deg i booka.

Data­portabilitet

Du har rett til dataportabilitet, dvs. kunne hente ut dine data i et maskinlesbart format fra booka. Dette kan gjøres ved å laste ned et excel-dokument med din transaksjonshistorikk fra Innstillinger >Min konto og > Eksporter dine transaksjoner.

Samtykke og mulighet for retting eller sletting av person­opplysninger

Ved å lese og akseptere denne informasjonen, gir du ditt samtykke til at dine personopplysninger blir lagret og behandlet som beskrevet i denne personvernerklæringen. Dersom du ikke godkjenner bruk av personopplysninger i booka, kan du dessverre ikke forespørre lokale leverandører direkte i løsningen. Uten å registrere en bruker, kan du kun søke opp aktuelle leverandører og sjekke tilgjengelighet, men ikke booke. Du kan selv rette personopplysninger dersom du oppdager feil. Dette gjør du i Min konto. Du har mulighet til å trekke tilbake ditt samtykke til enhver tid. Dette medfører sletting av din konto og dine opplysninger i booka. Du kan også slette forespørsler du har gjennomført, da slettes all informasjon du har registrert om denne bookingen. Dersom du ønsker å slette din brukerprofil, kan dette gjøres ved å gå til Min konto og > Slett denne kontoen.